Odhodi iz PP in SKVO
8.-9.10.2005

zborno mesto vpis v Vrtovčevo knjigo
Nace in Marija PP brez
naši odhodniki Aljaž in pismo odhoda
Kristina izpije in malo polije mleko
Aljažu gre v redu le sirup ga matra
Jernej uživa in ugotavlja da je 100% nerazredčen
Matevž pa raje pije po kapljicah
še nekaj pokažemo in to je to

 

SLADKO - KISLI ODHODI

 

Zgodilo se je 8. oktobra leta 2005, ko smo se štirje popotniki odločili za odhod iz klana Drznih skovikov. Prizorišče dogajanja je bil Vrtovčev dom na Visokem pri Poljanah.

Zbrali smo se vsi popotniki in s seboj vzeli še naše super voditelje. Manjkala nista niti Mici in Nace,  starološka skavta na »dopustu«.

Obred smo začeli z okusno večerjo, tej pa so sledile priprave na odhod nas štirih. Vsak, ki se odloči za ta korak, mora napisati pismo odhoda in tako je bilo tudi z nami. Nato pa se je začelo. Najprej smo prebrali svoja pisma in povedali v kateri veji bomo pomagali voditeljem. Matevž, Aljaž in Jernej so se odločili za vejo IV, jaz pa odhajam nazaj k popotnikom, le da tokrat v malo drugačni vlogi. Sledila so še pozorna darilca klanovcev in zopet smo odšli na kratek oddih. Medtem časom je SKVO pripravil preizkušnje za bodoče voditelje. Pri prvi smo morali piti mleko iz zelo globoke posode, druga pa je bila sladka ali pa kisla, kakor za koga. Popiti smo namreč morali kozarček limoninega sirupa- koncentrat!. Ob tem smo se res zelo zabavali. Naslednja naloga pa je bila pantomima. Oponašali smo en drugega in ob tem postali zaspani ter se počasi odpravili v spalne vreče na zaslužen počitek.

Naslednje jutro smo skupaj odšli k sveti maši, nato pa so nas klanovci zapustili in ostali smo sami. SKVO je dobil novopečene in zgovorne voditelje tako, da smo ostali še nekaj časa in načrtovali aktivnosti stega v tem skavtskem letu. Ta čudovit sončen dan smo izkoristili še za sprehod okoli blejskega jezera in se ustavili na torticah. Hm, res je lepo biti skavt!

Kristina Ritonja - Vztrajni skovik

 

                                                                             naslednji dogodek