jesenovanje VV - Trstenik
3.-5.11.2006

 

"naša akela" Čil
pridna Mama Rakša mi se mamo radi
prostor kjer bomo sanjali otovorjeni Ata volk
bili smo v deželi čarovnika zbrani v dnevnem prostoru
volki, volki, volki. pripovedovali smo si vice
vila Studenčnica dam brez…
vzamem z… … dam brez
iglali smo se sodišče 1. Eva na sodišču
povečevalni stroj Jaka v povečevalnem
Bagira in Katja Eva
… prišel je ...čarovnik
bilo je veselo Vila nam pipoveduje
letalski izpit naslednje jutro
odšli smo na urjenje …bilo je lepo
šivali smo oblačila takole
in pot smo zopet nadaljevali Vid in ptičja hišica
eni so pa počivali mmmm, bilo je okusno
pomivamo posodo igramo se roverčka
prečudovito hribovje kdo bo ulovil
med dvema ognjema punce in Mama Rakša
varuhinja rutk lovi
živjo, Valerija Kitajski zid
le kaj bomo videli Akela in poizkusi
voda, poper in milnica… Akela segreva pločevinko
tudi Jaka nam je pokazal poizkus Andraž & balon
Jaka z balonom vilica in žlica
pili smo čarobni napitek a je kje čarovnik
Eva in Ana bili smo tik pred bitko
Iki je bil začaran v Čarovnika večerja
Bagira in Akela na skali posveta naši novinci
stari volki Veronika
Katja F. Valerija
Nina Katja M.
novi kroji ugasnili smo bakle
poslednji dim zabavni večer
razdelili smo si bika spovednica 1.
spovednica 2. Jaka je v kuhinji z Vidom
Valerija in Maja brišeta Urška in Katja brišeta
preverba čarovnik
Manca in Jaka igrata izdelujemo klinčke
z obliko čarovnice nekateri pa prepevajo
končni izdelek na rutki glasbeniki



JESENOVANJE – VV; TRSTENIK PRI KRANJU

 

 V petek ob 14.30 smo se volčiči zbrali na glavni avtobusni postaji v Škofji Loki. Vkrcali smo se na avtobus in se odpeljali. Peljali smo se dokler nam naši voditelji niso povedali, da moramo izstopiti. Tam smo počakali naslednji avtobus in se z njim odpeljali do Trstenika. Pot smo nadaljevali skozi  gozd. Nekje smo se izgubili in zašli v skoraj neprehodno goščavo, odšli smo čez majhen grič in našli pravo pot. Pot smo nadaljevali po lepi stezi in prišli do travnika z leseno kočo, kjer smo malicali in se šli nekaj iger. Nato smo kmalu prišli do hiše v kateri smo bivali. Prvo noč je prišla vila Studenčica. Razdelili smo se po gručah. Še prej smo večerjali. Pripravili smo tudi skeče, medtem pa je vdrl čarovnik. Zelo smo se prestrašili. Čarovnik je napovedal boj z vilo in mi smo morali vili pomagati. Nato smo zmolili in odšli spat.

 Drugo jutro smo zajtrkovali in šli na dolg triuren sprehod. Na pohodu smo imeli točke. Na eni smo izdelovali ptičjo hišico, na drugi je bila malica, nekje smo se igrali, šivali…Z nami je ves čas hodil lep bel pes. Ko smo prišli je bilo že prav kmalu kosilo. Po kosilu smo pomili posodo in imeli malo prosto. Nato smo odšli ven na igrišče. Tam smo se igrali roverčka in med dvema rdečima rožama. Ko smo igre odigrali, smo šli v hišo, kjer so nam pokazali veliko zanimivih poskusov. Imeli smo tudi priložnost, da smo sami pokazali nekaj poskusov. Bilo je zelo zanimivo.

 Potem smo se z vilo Studenčico odpravili na boj s čarovnikom. Najprej smo morali poiskati veje, da bi zakurili ogenj. Bilo nas je zelo strah. Bila je tema, mi pa smo pozabili vzeti svetilke. Ogenj se nam ni in ni hotel zakuriti. Imeli smo tudi zanič vžigalnik, zato smo mogli počakati, da so prinesli novega. Kmalu smo ga zakurili. Tedaj se je pripodil čarovnik. Začeli smo ga streljati in obmetavati z jajčki. Čarovnik je kmalu izgubil moč in odvrgel svojo metlo. Hitro smo jo vzeli, ker je brez nje nemočen. Kmalu smo ugotovili, da je to naš Iki, ki so ga začarali banderlogi. Opazili smo Akelo, ki je ležala na tleh.Takoj smo vedeli, da se je je dotaknil čarovnik z metlo. Dali smo ji zdravilni čaj, da je ozdravela. Skupaj z Ikijem smo šli na skalo posveta, kjer so naši novi člani dobili rutko. Bagira je povedal, da je v bližini ujel bika in ga moramo zdaj poiskati. Ko smo ga našli smo odšli nazaj v hišo. Tam smo bika pojedli. Nato smo zmolili in odšli spat.

 Drugo jutro smo pojedli zajtrk in do maše pospravljali in se pripravljali na mašo.  Potem smo šli ven in se malo igrali, dokler niso prišli naši starši. Nato smo imeli skupno mašo. Po njej smo imeli še kupno kosilo, ki so nam ga prinesli naši starši. Nato smo se poslovili in odšli domov.

 Bilo je FUL COOL!

 

                   Volkuljici: Nina Gartner in Urška Perhavec

 

                                                                             naslednji dogodek