Jakec 2006 "Bodi pozitiven"
21.-22.10.2006

zgodaj zjutraj v dvorani  smo našli idealen prostor
ter še zadnjič ponovili azimut Luciji smo se podpisali na hlače
a je še kje kaj prostora? Barbara Tomšič #1
dobili smo še majice kolk so lepe
pa še lešpši našitki Marko je dobr golman
Tri, dva, ena  prva skupina bo štartala
in gremo srečali smo tudi našo Ano
in druga skupina ja to smo mi
v katero smer mormo it? pa srečno pot
pomagal je prijazni domačin kar po tej poti
mislem, da smo prav Barbara Tomšič #2
pa še mal v hrib Miha Štalec
Barbara Tomšič #3 pa smo se srečal, prvi in drugi
prihod na točko bom lovil
jest se bom pa guncala o kok je fino
eni pa gledamo požen, požen
treba je premiselt in se dvigent
mi in LJ 5 vodnici Vida in Lucija
ni še naša dvorana prihajamo nazaj
smo že bliz Nejc & Marko & Daša


 

JAKEC IV

 V soboto, 21.10 2006 smo se ob zgodnji uri odpravili izpred cerkve v Retečah na Jakca v Logatec. Letošnje geslo je bilo: Bodi Jakec bodi pozitiven! Med potjo smo bili vsi več ali manj zaspani ter fkramežljaviQ tako, da je bilo v avtu bolj tiho. Po enourni vožnji smo končno prispeli v Logatec. Vzeli smo svoje polne nahrbtnike in odšli v dvorano. Potem smo s prijavili. Ko smo vstopili v telovadnico je bilo tam že nekaj drugih skavtskih skupin, ki so prišle že prejšnji dan. Poiskali smo si prostor ter tam namestili vso svojo prtljago.

 

Čez nekaj minut pa smo se že vsi skavti zbrali in poslušali razporeditev odhodov skupin. Mi: Vida, Barbara, Miha in jaz smo imeli do odhoda še dolgo časa (okoli 3 ure in pol), zato smo se še malo naspali, igrali igre in končno dočakali uro, ko smo morali oditi na topografski test. Zelo uspešno smo ga rešili s pomočjo Vide J nato pa čez 10 minut odšli na pot. Najprej smo se seveda fotografirali nato pa veselo na pot. Naš cilj je bil najti okoli štiri točke. Hodili smo in hodili in končno smo prišli do prve točke. Uspešno smo izmerili azimut, nato pa smo hodili skozi gozd ter iskali drugo točko.

 

Tudi to točko smo našli, jo kar dobro opravili in nato je bil že skrajni čas za malico. Ja, ta pot je kar mučna. Med malico smo s pogovarjali nato pa hitro odrinili naprej v pustolovščino. Med iskanjem sedme točke smo naleteli na skavte iz našega voda(Lucija, Marko, Špela, Urša) te pa so nam povedali kje se nahaja sedma točka. Bili pa so tudi tako dobrega srca, da so nas počakali J, mi pa smo odhiteli na sedmo točko.

 

Tam smo morali plesati tako kot plešejo mažoretke in kar dobro nam je šlo od rok. Nato pa smo pohiteli do Lucije in njenih privržencev, ki so nas pridno čakali na razpotju. Skupaj smo nadaljevali pot. Med potjo so se nam pridružili še skavti iz Ljubljane 5. Z njimi smo flutaliQ ter hodili po točkah in naokrog po Logatcu. Ko pa že res nismo vedeli kje smo, smo se odločili, da bomo povprašali mimoidoče. Marko, Lucija in Vida so se postavili ob cesto, mi pa smo se poskrili. Ko pa se je končno pripeljal avto ga je Marko pogumno ustavil, Vida in Lucija pa sta ga povprašali kam moramo iti, da pridemo do Logatca, medtem pa smo mi počasi prišli ven iz skrivališč. Zahvalili smo se in nadaljevali pot. In končno smo prišli v Logatec.

 

Vse so naš že pošteno bolele noge, tako da smo hodili bolj počasi, čeprav smo hoteli priti čimprej nazaj v dvorano. In res smo po sedmih urah in pol hoje utrujeni in čisto izmučeni prišli nazaj v dvorano, kjer smo se zleknili na spalne vreče. Zvečer je bil res največji žur…..prišli so tudi PP-jevci!!J….pel je tudi Trkaj…in vsi smo razigrani odšli spat zgodaj zjutraj…potem pa nas je prebudil pisk piščalke! Vsi umiti in počesani smo vse svoje stvari pospravili nazaj v nahrbtnike nato pa smo imeli mašo. Po maši smo imeli zajtrk in razglasitev rezultatov. Mi smo se zelo dobro odrezali, kajti bili smo deveti!!!!JJJ

Po vsem veselju smo pojedli še tortice nato pa smo poklicali starše in odšli domov.


Patricija Volčič

                                                                             naslednji dogodek