potovalni tabor PP
Novo mesto - Brežice
5.-9.7.2006

 


SPONZOR POTOVALNEGA TABORA

 

rana ura zlata ura v Ljubljani na zajtrku
izkoriščanje vlaka za počitek in razmislek
in smo prispeli v Novo mesto
pri vodnjaku na postaji pred Kapiteljem
in gremo na pot smo že na Otočcu
raj je raj počitek
v kolono po ena kosilo
makaroni s tuno žitno klasje
tu naprej pa ne mormo in smo šli po gozdu
v Šentjerneju utrujenost prvega dne
gres z Lumpijem mljask
pred zvonenjem pogled proti Novemu mestu
aaaaaaa spominja na nogomet?
pred prenočiščem evo nas
marš naprej Tina
Kristina Tina
Barbara Martin
Miha pred Kostanjeviškim gradom
:) solze so lile v potokih
prehranjevanje kot na potovalcu knjiga gostov
Dvojčka na klopci
vode malica drugega dne
mljask sladoled ob poti
v Podbočju zadovoljni
da smo prišli do časa v trgovino
gremo naprej in spimo - no najprej večerja
tovariš Miha tretje jutro
po cesti mimo ovc
v klanc do konjev
in do čebel a si upaš a
Sobenja vas Miha ima v rokah fotoaparat
pred gasilskim domom ubijalec časa
izkoriščevalka počitka nebo je bilo skoraj brez oblačka
Tomaž baseball
na poti v Žejno slikal je softič
Prišli smo do Cerine nekateri pa v Čatež v trgovino
no to so teli sveta Tina
in svetnica Tina igra senc
še ena runda kart ena pogled navzgor
in pogled navzdol Miha je naredil juho z makaroni
cenzura namestitev na izredno ravnem terenu
Tina bo dobila skavtsko ime najprej preizkus
vsakega posebej in vsakega dve minuti je masiral
Dobrodušni skovik buba Miha
po deževni noči tam kjer so dobri ljudje
proti Dobenu naš cvet gre od tam
prihod na kraljevski zajtrk
ja tudi to ni manjkalo pogled na kraj današnjega zločina
veselo na pot še malo pa bo
Terme Čatež so nas gostile klan z zasluženim papirjem
v garderobi in na bazenu
pre njim in v njem
počasna reka nas je zazibala
v prijeten počitek čiha puha
opa, tole pa ni najbolje le kam se je zagledala
gusarski otok in v bolnici z gipsom
Tina z izvidom še sreča da smo vsi tu
suh ni je pa moker na postaji - zopet skupaj
mi gremo pa domov tu ne sprejemajo več čekov
Tina & Tina Kristina & Barbara & Mateja
Miha & Martin in gremo domov

 

petek 5.7.2006 - Novo Mesto - Šentjernej

 

četrtek 6.7.2006 - Šentjernej - Bušeča vas

Zvon cerkvenih zvonov Sv. Frančiška Ksaverja nas je točno ob 7h zjutraj prebudil v prečudovito jutro. Po okrepčilnem zajtrku smo se odpravili na pot, ki nas je vodila po glavnih in stranskih poteh, vse do Kostanjeviškega gradu. Tu smo si ogledali dela umetnikov, ki tam razstavljajo. Fantom so bile najbolj pri srcu lutke, s kapljicami solz. Te so jih tako ganile, da so solze pričele liti v potokih. Ko so se vsi potolažili, smo se odpravili proti Kostanjevici pri Krki, kjer smo si za malico postregli kar s sladoledom. Sledil je počitek vse do Matejinega prihoda, naše skavtinje, ki se nam je zaradi šolskih obveznosti pridružila šele danes. Hrenovke z različnimi omakami so nam dale nove moči, kajti mudilo se nam je v Podbočje. Pravočasno smo morali priti v trgovino, ki je svoja vrata zaprla ob 16:30. Tam smo si nakupili stvari za zajtrk, kosilo, večerjo in še en zajtrk, kajti na naši nadaljni poti kar nekaj časa ni bilo trgovine. Podbočje je bil naš cilj za ta dan, a ker je bila ura šele 17h, smo skupaj sklenili da krenemo naprej. Naša točka počitka je bila Bušeča vas. Tu smo si naredili večerjo in sicer gres z lumpijem. Ko je noč pokazala svoj čar, se je začel večer poezije. Vsak skavt si je izžrebal svojo muzo, ki ga je navdihovala pri svoji pesniški stvaritvi. Nekatere bolj, druge manj. In še zadnje dejanje tega dne je bila pravljica o volku, ki je hotel postati vegeterjanec. Ali mu je uspelo, kdo ve?

                                                         Tina Starman - Dobrodušni skovik

petek 7.7.2006 - Bušeča vas - Cerina

Sredi najboljšega dela sanj nas je prebudil dež, tako da se je naš dan začel že nekoliko prej kot ob sedmih. Po hitrem postopku smo spakirali vso kramo in odšli vedrit. Na srečo z dežjem ni bilo hudega, tako da smo še v miru pozajtrkovali, potem pa jo mahnili novim dogodivščinam naproti. Iz Bušeče vasi nas je pot vodila do Cerine, ki je bila kar »pošten zalogaj«, kajti premagati smo morali nešteto klancev, zraven pa smo se spopadali tudi z vso vrsto domačih živali, med drugim tudi čebelami, ki so Tomaža kar pošteno popikale. Konec koncev je sam bil kriv, da jih je dražil J.Ustavili smo se v Sobenji vasi, da bi pomalicali in si nabrali novih moči za premagovanje klancev. Postlali smo si pred gasilnim domom, nato pa kar lep del dneva igrali karto ena. Smo pač morali zapolniti brezdelje. Nekateri so tudi zaprli oči in odsanjali še tisto, za kar so bili zjutraj prikrajšani.Polni novih moči smo nato nadaljevali pot proti Cerini, končni točki dneva. Dosegli smo jo presenetljivo hitro, v dobre pol ure. V majhnem gozdičku smo odložili nahrbtnike, nato pa skuhali kosilo. Ko smo pojedli in pomili posodo, je bila spet na vrsti karta ena. Štirje smo bili te igre že zelo naveličani, zaradi česar je bilo začutiti strašansko željo po piškotih. Sklenili smo, da gremo do najbližje trgovine – v Čatež, da si povrnemo pravo raven sladkorja… Po kakšni uri in pol smo prišli nazaj in solidarno delili piškote tudi z ostalimi.Zvečer je bila na sporedu podelitev imena še neimenovanim skovikom. Na žalost nas je presenetil dež, tako da smo si morali poiskat zavetje. Pod streho nas je sprejela neka družina. Tino smo poimenovali dobrodušni skovik, potem prebrali pravljico, nato pa se potopili v globok spanec s sanjami o termalni rivieri v Čatežu.

Barbara Volčič - Drzna ovca  .

sobota 8.7.2006 - Cerina - Brežice

Po deževni noči, ki smo jo sicer presanjali pri zelo gostoljubni družini v Cerini smo se v dopoldanskih urah odpravili v Čatež, natančneje v Čateške toplice. Tomaž nas je, tako kot je v njegovi navadi:),  presenetil z brezplačnimi celodnevnimi kartami. Željni prvega umivanja smo Drzni skoviki kaj kmalu poskakali pod tuš in si privoščili na ogled mikavne tobogane, ki so bili, žal, usodni za našo Tino… Noga ji je po prvem pristanku v bazenu  kaj hitro otekla in njene dogodivščine so se na drsečih strminah zaključile.Po celodnevnem nastavljanju na sončku, plavanju in prepuščanju tokov na Počasni reki, smo se zadovoljni odpravili proti Brežicam.Ker je poškodovana noga Tino vedno bolj bolela, sta s Tomažem obiskala dežurno ambulanto, le ta jo je napotila v splošno bolnišnico kjer je pacientka dobila mavec.Domisliti si je bilo treba novo rešitev… Na koncu smo jo mahnili do Brežic, na vlak in tako se je potovalni tabor predčasno zaključil.
Razen nezgode, ki se je pripetila in bolečin, ki jih je Tina občutila, lahko rečem da je bil potovalni tabor »FUL DOBR«.

HVALA VSEM! :)
                                                           Mateja Eržen - Nasmejani skovik

 

                                                                             naslednji dogodek